Rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání od školního roku 2023/24
Oznámení o realizaci průzkumu trhu k veřejné zakázce na nákup zahradního rideru , zápis o výběru dodavatele.
- projekt Státního zdravotního ústavu ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví a krajskými hygienickými stanicemi (zaměstnanci oboru hygieny dětí a mladistvých)
- do pilotního projektu bylo vybráno 15 školních jídelen v ČR
- školní jídelny vybrali vedoucí odboru dětí a mladistvých z KHS
Doba trvání projektu:
od 1.9.2015 do 30.6.2016
Cíl:
- odstranit nedostatky současného systému školního stravování
- zvýšit nutriční hodnotu školního stravování
- systematickou edukací zvýšit nutriční gramotnost pracovníků ŠJ
Garanti a lektoři:
- zaměstnanci oboru hygiena dětí a mladistvých KHS – MVDr. Anna Niklová
- kompetentní odborník Státního zdravotního ústavu – Mgr. Alexandra Košťálová
- šéfkuchař Radek Šubrt
- metodik školního stravování - Bc. Anna Packová
Kritéria projektu:
1/ Vhodný pitný režim – s každodenní nabídkou neslazených nápojů
2/ Jídelníček sestaven dle pravidel Nutričního doporučení MZ
3/ Správné a bezchybné vedení spotřebního koše (doporučené pestrosti)
4/ Omezené používání dochucovadel
5/ Vaření převážně z čerstvých surovin – omezení konvenience (polotovarů)
6/ Veřejně dostupný jídelníček po celou dobu projektu
7/ Zařazování receptur „vím co jím“
8/ Výzdoba jídelny s tématem projektu
9/ Komunikace – jídelna x žáci, jídelna x rodiče, jídelna x zaměstnanci
10/ Čtvero ročních období – sezónnost, regionálnost potravin, zvyky, tradice
PLÁN PLNĚNÍ KRITÉRIÍ VE ŠJ M. HORÁKOVÉ, HRADEC KRÁLOVÉ: .pdf
JÍDELNÍČKY (.pdf): září , říjen , listopad , prosinec , leden , únor , březen , duben
© 2014, Základní škola, Hradec Králové, M. Horákové 258
Webové stránky vytvořilo eStudio.cz | Webdesign & SEO | Postaveno na ReflexCMS