PROJEKT ZDRAVÁ ŠKOLNÍ JÍDELNA

- projekt Státního zdravotního ústavu ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví a krajskými hygienickými stanicemi (zaměstnanci oboru hygieny dětí a mladistvých)

- do pilotního projektu bylo vybráno 15 školních jídelen v ČR

- školní  jídelny vybrali vedoucí odboru dětí a mladistvých z KHS

 

Doba trvání projektu:

od 1.9.2015  do  30.6.2016

 

Cíl:

- odstranit nedostatky současného systému školního stravování

- zvýšit nutriční hodnotu školního stravování

- systematickou edukací zvýšit nutriční gramotnost pracovníků ŠJ

 

Garanti a lektoři:

- zaměstnanci oboru hygiena dětí a mladistvých KHS – MVDr. Anna Niklová

- kompetentní odborník Státního zdravotního ústavu – Mgr. Alexandra Košťálová

- šéfkuchař Radek Šubrt

- metodik školního stravování - Bc. Anna Packová

 

Kritéria projektu:

1/    Vhodný pitný režim – s každodenní nabídkou neslazených nápojů

2/    Jídelníček sestaven dle pravidel Nutričního doporučení MZ

3/    Správné a bezchybné vedení spotřebního koše (doporučené pestrosti)

4/    Omezené používání dochucovadel

5/    Vaření převážně z čerstvých surovin – omezení konvenience (polotovarů)

6/    Veřejně dostupný jídelníček po celou dobu projektu

7/    Zařazování receptur „vím co jím“

8/    Výzdoba jídelny s tématem projektu

9/    Komunikace – jídelna x žáci,  jídelna x rodiče,  jídelna x zaměstnanci

10/  Čtvero ročních období – sezónnost, regionálnost potravin, zvyky, tradice

 

PLÁN  PLNĚNÍ  KRITÉRIÍ  VE  ŠJ  M. HORÁKOVÉ, HRADEC  KRÁLOVÉ: .pdf

JÍDELNÍČKY (.pdf): září , říjen , listopad , prosinec , leden , únor , březen , duben

Od hraní k vědění

Spolupracujeme


Sponzoři

Škola

© 2014, Základní škola, Hradec Králové, M. Horákové 258
Webové stránky vytvořilo eStudio.cz | Webdesign & SEO | Postaveno na ReflexCMS